Как да изберете най-добрата професионална зеленчукорезачка за Вашия ресторант?

Ако имате ресторант, заведение или хотел, знаете колко е важна ефективността и производителността в кухнята. Клиентите не се интересуват от оправдание като: „имаме много работа” и „заготовките ни свършиха”. Затова ролята на управителя и собственика е да открият подходящи машини, които да улеснят персонала и да оптимизират работния процес.

Когато става въпрос за зеленчукорезачка, най-доброто решение са професионалните. Те не само са предназначени за интензивна експлоатация, но и могат да отговорят на точните Ви нужди.

Не знаете на кои фактори трябва да обърнете внимание3? В тази статия ще Ви носочим в правилната посока и ще Ви запознаем със съветите на професионалистите.

От къде да започнете?

На първо място е много важно да познавате особеностите на Вашия бизнес:

  • кои са най-натоварените часове на работа;
  • кои ястия се поръчват най-много;
  • какви продукти са необходими за приготвянето им;
  • зеленчуците, включени в тях по какъв начин са нарязани и как са обработени.

На база на нуждите Ви, на пазара можете да откриете различни модели зеленчукорезачки – ръчни, електрически, автоматизирани и други. Важно е да изберете този, който отговоря най-добре на ритъма на работа във Вашата кухня или цех.

С какво трябва да се съобразите?

Вземете предвид количеството на продуктите, които ще обработвате. Ако ще готвите големи количества храна, ще Ви трябва модел с по-голям капацитет и по-висок коефициент на производителност.

Разгледайте различните функции. Някой машини имат различни функции, като нарязване по дължина или на кубчета, на ситно или грубо нарязване и други. Изберете модела, който най-добре отговаря типа на ястията, които приготвяте.

Професионалната зеленчукорезачка е изработена от висококачествени материали, които гарантират дълготрайността й. Заложете на неръждаема стомана, защото това е здрав материал, които лесно се поддръжа и може да се справи с интензивна употреба.

Трябва да знаете, че машините за индустрията и заведенията не са евтини. Ако искате да направите добра инвестиция, трябва да сравните добре различните марки и модели. Съчетайте нужната производителност с високото качество, от което се нуждаете.

Прочетете отзиви и препоръки от други ресторанти и шеф-готвачи. Те ще Ви дадат полезни съвети и ще помогнат да изберете правилния модел за Вашето заведение.

Все още не сте сигурни на къде да се насочите? Ние от ММ Сервиз сме винаги готови да Ви съдействаме с професионален съвет. Свържете се с нашия екип на телефон: +359 888923218 и ще Ви помогнем да вземете най-доброто решение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 + 12 =