Ножове за обезкостяване от ММ Сервиз

Съдържание:

Ножовете за обезкостяване са най-добрият помощник на всеки кулинар и професионален готвач. Те имат дълги, тънки и гъвкави остриета с остър връх, за да направят разрязването на месото по-лесно и безопасно. Острието е проектирано, така че да среже с лекота съединителната тъкан и да отстрани месото от костите.

 

Какво трябва да знаете за обезкостяването?

Много е важно да изберете правилния нож, съобразен с вида на месото. Някои ножове са по-къси и са предназначени за риба, докато други са с по-голяма дължина и твърдо острие и са подходящи за телешко и свинско месо.

За да обезкостите правилно месото, трябва да го подготвите. Първо трябва да отстраните всички остатъци от кожата и мазнината. Продължете с намиране на костта. Изберете здрава точка на месото около нея, за да имате опора на ножа.
Използването на правилната техника също е от значение. За да получите добри резултати, трябва да държите месото стабилно с едната ръка, докато с другата работите с ножа. Трябва първоначално да окажете лек натиск на ножа като поддържате ъгъл от около 45 градуса. Натискът не трябва да е нито прекалено лек, нито прекалено силен, за да не повредите месото.
Започнете като направите лек разрез около костта и продължите с отделянето ù от месото. Възползвайте се от гъвкавостта на ножа, за да маневрирате около костта.
Проверете дали сте отделили добре месото и, ако има нужда отстранете остатъците от костите.

Ножове за обезкостяване от ММ Сервиз

Какви са предимствата на качествените ножове за обезкостяване?

Ножовете, предназначени за домакинството, не са пригодени да издържат на постоянна експлоатация. Професионалните ножове са изработени от по-качествени материали и имат редица предимства като:

  • Контрол – професионалните ножове Ви дават по-добър контрол върху движенията, което намалява риска от нараняване на хората и разкъсване на месото.
  • Ефективност – с тях обезкостяването е по-бързо и качествено.
  • Подходящи за всички видове месо включително говеждо, свинско, птиче и риба.

Не пропускайте да разгледате сайта на ММ Сервиз, където ще откриете голямо разнообразие от качествена техника за месопреработкa. Следете и нашия блог, защото скоро ще продължим темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 × 2 =