От каква хладилна техника се нуждае бизнесът?

Съдържание

Няма значение дали сте собственик на малко заведение за хранене, бар, хотелска верига, голям производствен цех или предприятие от хранително-вкусовата промишленост. Надеждното охлаждане е важно за осигуряване безопасността на храните и напитките, предотвратяване на развалянето и замърсяването им. А наличието на лед спомага за поддържане на правилната им температура и съхраняване на различни продукти с особен режим.

За да постигнете всичко това се нуждаете не само от подходяща хладилна техника, но и от такава, предназначена специално за нуждите на бизнеса. Планирате да разширите производството или да обновите оборудването на кухнята си, останете с нас до края!

В тази статия ние, от ММ Сервиз, ще Ви запознаем със съветите на нашите професионалисти. С тяхна помощ ще откриете най-доброто професионално решение.

Защо Ви трябва професионална хладилна техника? 

Техниката, предназначена за домакинска употреба е като компактните коли – върши чудесна работа за лична употреба, но се поврежда при интензивна експлоатация. Затова, когато става въпрос за управление на производство или професионална кухня, имате нужда от еквивалента на надежден търговски камион. Тук професионалната хладилна техника е не просто по-добрия избор, а надеждна инвестиция, която ще Ви се отплати във времето.

Освен, че притежава по-голям капацитет, характеристиките на професионалната хладилна техника са специално пригодени за нуждите на бизнеса. Когато става въпрос за чилъри за охлаждане и шоково замразяване, мощността и по-добрият контрол на температурата са ключови за добрите резултати. Подобреният план за управление и капацитет на цикъла улесняват Вашите служители и подобряват ефективността и работния процес.

Друго предимство на професионалните машини е, че гарантират безопасност на храните. С тях всички продукти ще бъдат не само свежи, а и защитени от замърсявания и бактерии.

Това ще Ви помогне да увеличите техния срок на годност и да отговорите на изискванията на дирекцията за безопасност на храните и нормативната уредба. И не на последно място – ще успеете да удовлетворите Вашите клиенти и гости и винаги да им предлагате най-добър вкус и качество на продукцията си.

От каква хладилна техника се нуждаете?

Независимо дали става въпрос за производствен цех, предприятие или професионална кухня, машините и техниката се експлоатират постоянно. В някои поточни линии дори става въпрос за постоянен цикъл на работа без прекъсвания, когато има големи поръчки.

Именно поради продължителната и интензивна експлоатация, техниката трябва да отговаря на различни изисквания за качество, надеждност, издръжливост и здравина. Тя трябва да бъде достатъчно мощна, за да поддържа необходимата температура, но същевременно и надеждна, за да сте сигурни, че няма да се повреди, ако оставите вратите отворени.

Разбира се, всяко предприятие и кухня се нуждаят от професионален хладилник. При него може да избирате както между модели с различен вид и големина, така и според типа на охлаждане. Но, наред с него има и други машини, които биха улеснили работния процес.

В зависимост от естеството на Вашата работа, препоръчваме да обърнете внимание на:

Ледогенератора

От каква хладилна техника се нуждае бизнесът?

За да предложите на клиентите или гостите си най-добрите обслужване и продукти, е важно да откриете уреди, които отговарят на Вашите нужди.

Когато става въпрос за ледогенератори, най-трудното нещо, което трябва да определите е от какво количество лед се нуждае Вашия бизнес. Това ще Ви насочи не само към подходящия модел, но и какви трябва да бъдат неговият размер и капацитетът на произвеждания лед.

В зависимост от индустрията, в която се намирате, ледът може да има много различни приложения, които нямат нищо общо с напитките. Преди да направите избора си, обърнете внимание на:

Размера

Той ще определи колко място ще заема машината и колко лед може да произведе. Различните машини варират от малки – произвеждащи 80 кг за 24 часа, до големи – с капацитет 1000 кг за 24 часа.

Добра идея е да помислите за мястото, на което ще поставите ледогенератора и прецените неговите максимални размери, които ще паснат на пространството.

Капацитета

Определя се от това колко кубчета може да направи за един ден. Тук трябва да помислите за какво точно използвате леда във Вашия бизнес. Ако става въпрос за напитки, преценете какво количество се използва от бара в най-натоварваните дни и добавете малко резерв.

Ако имате нужда от лед за охладител, ще се нуждаете от машина с много по-голям капацитет.

Дренажната система

Правилната дренажна система ще позволи излишната вода от разтопения лед да изтече от зоните, за да не се повреди машината.

Избора на правилните форми на кубчетата лед.

Различните индустрии се нуждаят от определени форми на кубчетата лед. Например определени коктейли и алкохолни напитки се нуждаят от ледени сфери или големи кубчета лед. Докато в други – стандартните кубчета биха свършили перфектна работа за охлаждане на продуктите им.

Ако искате да изберете най-добрата машина за лед, трябва да знаете и каква форма на кубче лед Ви трябва.

Чилъри

Чилърите са основни уреди, които трябва да присъстват във всяка професионална кухня, която желае да отговаря на съществуващите разпоредби за хигиена на храните и да запази качеството на храната. Те са предназначени за охлаждане и шоково замразяване. Познати са още и като шокови охладители, шоков фризер или бърз фризер.

Чрез бързо намаляване на температурите на храната в сравнение със стандартното охлаждане, чилърите спомагат за поддържане на вкуса, текстурата и хранителната стойност на ястията по време и след процеса на охлаждане.

Процесът на бързо охлаждане позволява охлаждане или замразяване на храна за много кратко време, намалявайки риска от растеж на бактерии. По този начин се гарантира, че ястията са безопасни за съхранение и по-късна консумация.

За да изберете правилния професионален уред, трябва да обърнете внимане на:

Размер и капацитет

Няма значение дали се нуждаете от чилър за Вашето предприятие или кухня. Важно е да анализирате нуждите на бизнеса си – какво произвеждате, какво е по-специално за продуктите, които искате да охладите или замразите бързо. Помислете от колко тави за продукти или какво е теглото на продуктите, които искате да охладите за един цикъл.

Не забравяйте да разгледате и наличното физическо пространство. Вземете точните мерки на мястото, където искате да поставите чилъра. Това ще Ви насочи към правилния модел, който ще осигури най-добрата ефективност на Вашия бизнес.

Какво Ви препоръчваме при покупка на хладилна техника?

След като сте се запознали с наличното пространство и определили необходимия капацитет за продуктите, които ще съхранявате, е време да изберете Вашата хладилна техника. Уверете се в нейното качество и, че е в състояние да достигне желаните температури, необходими за продуктите.

Помислете за енергийната ефективност и как да интегрирате новите уреди в производствената си зала или в кухнята.

От каква хладилна техника се нуждае бизнесът?

Нуждаете се от професионален съвет?

Разгледайте нашия сайт и открийте най-добрите професионални решения за Вашия бизнес!

Свържете се с нас на телефон: +3598 933 87 317 и нашите консултанти с удоволствие ще Ви помогнат да направите най-добрия избор!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 − 13 =